sajak sastra sunda terlengkap 2015

 sajak sastra sunda terlengkap 2015

 Assalamualaikum'Wrb.
 Hai,, sahabatku semuanya, kami d sini  menuliskan sajak sastra sunda terlengkap dan mudah-mudahan dapat bermanfaat bagi semuanya yang membaca, diantaranya sajak-sajak sunda yang kami tulis:

Pikeun Hiji Ringkng Nu Ngebarken Duriat

sasari
saperti nu kungsi kajudi
liliwatan
ngawujud durukan

kecap geus diseumat
unina kawinlumengis

sesakesang ges ucutan
kasaweur angin balitungan

kamari
saperti nu kungsi kajudi
pakarangan
angkeubna keukeupan


Sagagang Kembang

nu mancur sabot rumenghap
naon atuh
lamun jinisna ukur sesebitan mangsa

rupa saulas warna
kasaweur hieum langit kalawu

boa ieu totonden hade atawa ukur panumbu pikir
memeh jati diranjah junti

sagagang kembang
cinta nu kalangsu
nyesakeun laksa karempan


Sewang Lampah           Hj. Amalina Nurrohmah

Dina jemplingna peuting, ngaherang neutup lalangit
Kacipta tangtuna nu dipimelang nu lawas teu mirosea
Imut manis ngagupay ngembang cipanon
Hate nglembar, marengan geterna asih nu manteng

Dina kumambangna rasa teu daya, teu wasa
Nyidem gunem, boa, urang bakal pegat simpay
cukang awi pameuntasan geus ngabentang
pikeun liliwatan urang, nu bakal pisah di pengkolan

Urang pada sewang lampah milih jalan
Mulang deui ka sarakan banjar karang pamidangan
Najan beurat kudu pisah bonganna geus ngarangrangan
Batan leumpang rarampayakan, urang pilih jalan buntu

Urang tutup lalangse hate, jeung tibatan urang cape
Iyeu imut nu pamungkas mulas rasa keur mepende panasna poe
sugan bae bisa tingrim, najan asih teu sumanding
Hampura kalangkang rasa, muga urang bisa tibra ngeusian jemplingna peuting



Sekian sajak sunda yang dituliskan dari kami, sesudahnya kami ucapkan terimakasih bagi sahabat yang membaca. wasalam...

0 Responses to “sajak sastra sunda terlengkap 2015”

Post a Comment