contoh sajak sunda

contoh sajak sunda

 Assalamualaikum'Wrb.
 Hai,, sahabatku semuanya, kami d sini  menuliskan sajak sastra sunda terlengkap dan mudah-mudahan dapat bermanfaat bagi semuanya yang membaca, diantaranya sajak-sajak sunda yang kami tulis:

Hujan

mun hujan datang ti langit
aya nu bungah bungangang
itu sukaeun pak tani, meuren atoheun bu tani
sawah bakal ngemplang, kebon bakal ngemploh

tapi di ditu, di tung-tung jalan gede
aya nu keur tungkul ngaheruk
tukang es nunda rancatan
neuteup langit lir sungkawa

gusti, anging Anjen Nu Maha Welas Asih
ngatur rizki sakumna umat Anjeun
bari sadrah tumarima


 Jalan-jalan

unggal dinten minggu abdi resep
dicandak jalan-jalan ku mamah bari ngasuh dede, ameng ka pasar
jajan bubur sareng es
lamu ameung matak betah
numpak kuda, momobilan jeung odong-odong
tapi dedemah sieunen
dipangkon bae ku mamah

0 Responses to “contoh sajak sunda ”

Post a Comment